logo vrienden van leergeld arnhem

Vrienden van Leergeld Arnhem


Impact

Richard is vader van één van de 4000 kinderen die door Stichting Leergeld in de regio Arnhem gesteund worden. Hij zocht een organisatie die hem kon helpen aan ondersteunende middelen voor zijn kinderen. Hij heeft niet altijd de financiële middelen om zaken voor elkaar te krijgen. Richard: “Stichting Leergeld heeft bijvoorbeeld geregeld dat mijn dochter een nieuwe bril kreeg, maar ook bijvoorbeeld een computer voor mijn kinderen, zodat zij hun huiswerk kunnen maken en thuisonderwijs kunnen volgen. Zo komen mijn kinderen niet achter te lopen met leren.”


Maar Stichting Leergeld doet meer dan het bieden van materiële oplossingen. “Stichting Leergeld is voor mij ook belangrijk omdat ze me goed advies geven. Ze helpen me op weg richting andere instanties die mij ook kunnen helpen”, aldus Richard.
Floor is moeder van drie kinderen, van vijftien, vier en één jaar. Het gezin krijgt ook steun van Stichting Leergeld. “Wij zijn met Leergeld in contact gekomen via het wijkteam van gemeente Arnhem. Wij zochten een fiets voor onze oudste dochter die naar het Voortgezet Onderwijs gaat, want wij kunnen deze zelf niet bekostigen. Wij hebben het wijkteam geïnformeerd en zij gaven te kennen dat Leergeld ons hierbij kon helpen.”

Sinds het gezin contact heeft met Leergeld, hebben zij niet zo veel zorgen meer op financieel gebied. Naast de fiets die zij hebben ontvangen, kwamen ze bijvoorbeeld ook in aanmerking voor een kledingpas. “Over het algemeen kan ik wel zeggen dat door Leergeld mijn kinderen niet achtergesteld zijn ten opzichte van andere kinderen. Het was eerst even een schaamtedingetje waar je overheen moet stappen, maar dat hoeft helemaal niet. Het is heel fijn dat als je even wat minder inkomen hebt, dat je dan geholpen wordt door anderen.”

Meer weten over Leergeld Arnhem Renkum Rheden over haar activiteiten, verantwoordingen, doelstellingen, missie?

Ga naar www.leergeldarnhem.nl. Daar vindt u ook meer over onze ANBI-status en de mogelijkheden.
Neem contact met ons op via het contactformulier of via info@vriendenvanleergeldarnhem.nl

Stichting Leergeld Arnhem • Simon Stevinweg 27 • 6827 BS Arnhem • 026 4455572 • info@leergeldarnhem.nl
Bank: NL45 RABO 0323 9639 19 • KvK: 09112801 • RSIN: 8091.94.260

Bij de oprichting van Vriendenvan Leergeld Arnhem is veel dank verschuldigd aan Rotary Rozendaal Veluwezoom.

LEERGELD ARNHEM RENKUM RHEDEN HEEFT UW HULP NODIG!

Meld je aan als vriend en steun ons.

exit

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.